Morspoort Kazerne Leiden

Onze restaurant tips voor tijdens uw verblijf

Restaurant Scarlatti
Scarlatti is, ondanks de naam wellicht doet vermoeden, geen Italiaans restaurant. De naam is te danken aan de componist Giuseppe Domenico Scarlatti die in de 18de eeuw leefde. Nu draagt het restaurant deze naam nog steeds, maar is Scarlatti uitgegroeid tot een begrip in Leiden en omstreken.
Hun naamsbekendheid hebben ze grotendeels te danken aan het knusse restaurant, het grote zonnige terras met 140 zitplaatsen, de uitgebreide menukaart en de sfeervolle Heerenkamer.

 

Restaurant De la Soul
Alles wat in de Soul keuken gebruikt wordt staat in de maag en elke hap bevat dan ook voedingswaarde. Daarom serveren zij bij “De la Soul” alle gerechten in een bescheiden portie. Vergelijkbaar met een groot voorgerecht.  Je kiest bij De La Soul niet zozeer voor een voor- en/of een hoofdgerecht maar juist voor de ingrediënten en smaken waar je op dat moment zin in hebt.

Het is ook mogelijk en zelfs aan te raden de gerechten met je tafelgenoten te delen. Zo kun je de verschillende smaken proberen en combineren!

 

Lab071

Het restaurant is gevestigd in het voormalig anatomisch laboratorium van de Universiteit Leiden.
Zij hebben geprobeerd deze historie terug te laten komen in de inrichting, maar ook in de keuken wordt volop geëxperimenteerd. En dan met name met groenten. Door “stoerdere” bereidingswijzen te gebruiken, creëren de chefs gerechten die geen vis of vlees nodig hebben. Dit betekent niet dat zij helemaal geen vis of vlees serveren, maar ze enkel als side dish te bestellen zijn.

Groenten in de hoofdrol dus!