Morspoort Kazerne Leiden

Onze restaurants

Restaurant Scarlatti
Scarlatti is, ondanks de naam wellicht doet vermoeden, geen Italiaans restaurant. De naam is te danken aan de componist Giuseppe Domenico Scarlatti die in de 18de eeuw leefde. Inmiddels is Scarlatti uitgegroeid tot een begrip in Leiden en omstreken.

Hun naamsbekendheid hebben ze grotendeels te danken aan het knusse restaurant, het grote zonnige terras met 140 zitplaatsen, de uitgebreide menukaart en de sfeervolle Heerenkamer.

 

Pipa Streetfood Bar

Pipa Streetfood Bar is het nieuwste streetfoodrestaurant in Leiden!

Street food is letterlijk ready-to-eat eten en drinken dat wordt verkocht op straat. Streetfood is wereldwijd te vinden en de smaken van ieder gerecht zijn daarom ook uniek en kenmerkend aan waar het vandaan komt. Bij Pipa Streetfood Bar worden al deze smaken en culturen bij elkaar geserveerd samen met een stukje comfort.

 

Lab071

Het restaurant is gevestigd in het voormalig anatomisch laboratorium van de Universiteit Leiden.
Deze historie komt terug in de inrichting, maar ook in de keuken wordt volop geëxperimenteerd. En dan met name met groenten. Door “stoerdere” bereidingswijzen te gebruiken, creëren de chefs gerechten die geen vis of vlees nodig hebben. Hiermee hopen zij u ervan te overtuigen dat vlees en vis niet noodzakelijk de boventoon hoeft te voeren, maar dat het ook prima een bijrol kan hebben.

Groenten in de hoofdrol dus!