13 & 14 juli Rembrandtdagen

© Dirk van Egmond

Op zaterdag 13 en zondag 14 juli wordt de gehele Pieters- en Academiewijk getransformeerd in zo authentiek mogelijke zeventiende-eeuwse sferen, compleet met enkele honderden acteurs en figuranten, historische gebruiksmaterialen en andere rekwisieten uit die tijd. Kortom, er wordt een Groot Historisch Theater opgevoerd.

Al op de weg ernaartoe worden bezoekers in de juiste sfeer gebracht. Bij de plek van Rembrandts geboortehuis, de route door zijn oude wijk, over het Rapenburg, komen de bezoekers al verrassende gebeurtenissen tegen om uiteindelijk in de Pieterswijk te belanden.

Voor dit evenement zijn meer dan vierhonderd mensen bereid gevonden zich te organiseren in groepen die kleding naaien, decors, gebruiksmaterialen en rekwisieten bouwen en acteurs en figuranten die theater- en toneelstukken schrijven, regisseren en instuderen. Het zijn allemaal vrijwilligers, Leidse vrijwilligers wel te verstaan, want zij brengen hun befaamde stadgenoot met de Leidse Rembrandt Dagen vol passie vanaf nu een jaarlijkse groet.

Kijk hier voor meer informatie.